Biografie

Emile is op 22 juli 1977 in Sittard geboren. Zijn eerste muzikale opleiding kreeg hij op zevenjarige leeftijd aan muziekschool Kreato te Thorn. Hier kreeg hij trompetles van Jan Boon. Later heeft hij trompetles gehad van Bart Noorman te Amsterdam.

Na de afsluiting van het VWO in 1995 heeft Emile van 1995 tot 1999 Technische Natuurkunde gestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven. Tijdens deze studie heeft hij onder andere de vooropleiding tot de lerarenopleiding afgerond en heeft hij bij Studium Generale meegewerkt aan een tentoonstelling over de zwaartekracht. Dit laatste heeft ertoe geleid dat zijn stageverslag als boek is gepubliceerd met als titel "Onder de Indruk van Massa".

Emile heeft trompet gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frits Damrow. In mei 2006 heeft hij zijn Bachelor Trompet Klassiek gehaald. Aanvullende lessen en masterclasses heeft hij gevolgd bij Bo Nilsson (Zweden), Wolfgang Guggenberger (Duitsland), Klaus Schuhwerk (Duitsland) en Reinhold Friedrich (Duitsland). Tegenwoordig studeert Emile baroktrompet bij Friedemann Immer aan de Masteropleiding van het Conservatorium van Amsterdam en natuurtrompet bij Jean-François Madeuf aan de Schola Cantorum Basiliensis in Basel (Zwitserland)

Emile heeft op vaste en free-lance basis bij diverse orkesten gespeeld, zoals het Nationaal Jeugd Orkest, het Amsterdams Bach Consort, Capella Horna, Colla Voce, het Symfonie-orkest van het Conservatorium van Amsterdam, het Ensemble voor de Nieuwe Muziek, Musica Ducis, het Limburgs Fanfare Orkest, Symphonic Impulse, het Riciotti Ensemble, het Crea Orkest en het Sweelinck Orkest.

Emile is als docent trompet verbonden aan de Heuvelrug Muziekschool te Doorn, Muziekschool Amsterdam Zuidoost, Stichting Leerorkest Amsterdam en bij diverse muziekverenigingen.

Emile is europees correspondent van het International Trumpet Guild.

Home